Sanovent
"Ventilationsanlæg du altid kan få plads til"
  • Forside
  • Om Sanovent
  • Produkter
    • Produktprogram
    • Produktvalg >
      • Rotende veksler >
        • Rotor størrelse 5-3
        • Rotor størrelse 6-4
        • Rotor størrelse 6-5
        • Rotor størrelse 10-6
        • Rotor størrelse 12-7
        • Rotor størrelse 12-8
        • Rotor størrelse 12-9
        • Rotor størrelse 12-10
      • Modstrøms veksler >
        • Modstrøm størrelse 5-3
        • Modstrøm størrelse 6-4
        • Modstrøm størrelse 6-5
        • Modstrøm størrelse 10-6
  • Projektering
  • Cases
  • Service
    • Vejledninger
  • Nyheder
  • Kontakt

Så er der lukket og slukket...

20/12/2018

0 Comments

 
Ved årsskiftet 2016-2017 kom jeg til den erkendelse, at jeg ikke kunne få Sanovent til at blive den succes, som jeg havde satset på. Derfor traf jeg den tunge beslutning at indstille aktiviteterne. Det sidste anlæg trillede ud af porten i vinteren 2017. Siden da har jeg - ved siden af et fast arbejde - stået til rådighed for reklamationsbehandling og nødvendig service, men fra 2019 er det også endegyldigt slut. Jeg lader hjemmesiden stå et stykke tid endnu, da det stadig er her brugsvejledninger for de leverede anlæg ligger tilgængelige. Meeen er du en af de kunder, som bruger hjemmesiden til at finde dine vejledninger, så må du gerne downloade dem, så du er sikker på at have adgang til dem.

Med venlig hilsen
Uffe Jespersen

0 Comments

Når teknikrummet er for lille; hvad så?

10/1/2017

0 Comments

 
Opgaven lød på at erstatte et eksisterende opvarmningsanlæg på 25.000 m3/h med et nyt energibesparende anlæg med roterende varmeveksler. Det særlige ved denne opgave var, at loftshøjden i teknikrummet var 2,7 m og at teknikrummet i øvrigt var fyldt godt op med andre installationer. Og så var der den ekstra lille detalje, at adgangsvejene havde en makshøjde på 1,9 m.
 
Løsningen blev to anlæg med roterende varmeveksler opstillet ryg mod ryg. På den måde kunne vi opnå de store luftmængder, som normalt ville kræve et anlæg på 2,7 m, med to anlæg på kun 1,9 m. Yderligere gjorde opbygningen af Sanovents anlæg det muligt - uden meromkostninger -  at sætte firkantbøjninger og kanaler mellem de enkelte moduler. Det blev således muligt at lade anlæggene sno sig gennem teknikrummet, så vi kom uden om søjler og andre installationer.
 
Det mindste problem var faktisk at få anlægget ned i teknikrummet. Som standard leveres Sanovents anlæg adskilt i enhedsmoduler og modulerne er på hjul. Så de enkelte moduler kunne let køres ved i kælderen via bygningens vareelevator. Nede i teknikrummet havde montørerne mulighed for at flytte rundt på modulerne, så selve montagen blev meget lettere.
 
Med andre ord kunne vi med to standard ventilationsanlæg løse en opgave, som var meget speciel.
Billede
Billede
Billede
0 Comments

Er Eurovent privat!

20/9/2016

0 Comments

 
Det er det overraskede udbrud jeg ofte hører, når jeg taler med kunder og rådgivere om Eurovent certificeringen. Og ja, Eurovent er en privat organisation; en sammenslutning af producenter i Europa. Og de har indført Eurovent certificeringen. Yderligere (og neutral) information kan læses, i den rapport som COWI har udarbejdet for konkurrence og forbrugerstyrelsen (link nederst). Set fra en lille producents synspunkt, er Eurovent en teknisk handelshindring, som de store producenter har indført; og som har den effekt, at små innovative virksomheder afholdes fra at komme ind på markedet.
 
Det store spørgsmål er så, hvordan rådgivere kan sikre byggesagen mod useriøse producenter - som jo må være baggrunden for, at de føler sig tiltrukket af løfterne bag Eurovent certifikatet: Svaret er dels Ecodesign direktivet, som blandt andet betyder, at de enkelte medlemslande i EU skal kontrollere producenternes tekniske dokumentation og tage stikprøver til kontrol.
 
Den sikreste metode findes dog allerede i dag: I forbindelse med aflevering laves en indreguleringsrapport, som blandt andet efterviser SEL-tal og temperaturvirkningsgrad. F.eks vil lækage kunne ses ved, at SEL-tallet er for højt. Så rådgiveren skal blot følge op på den rapport... På den måde bliver det ventilationsentreprenørenes ansvar at vælge leverandører, som de stoler på. Leverandører som kan levere anlæg, der lever op til de krav der stilles i byggeprojektet. Og så er det ikke meget anderledes end på alle andre områder, hvor der skal være tillid mellem køber og sælger.
 
Link til COWI rapport om mærkningsordninger i byggebranchen.
 
Se også TV2-fyn indslag om Eurovent med blandt andre energiminister Lars Christian Lilleholt.
 

0 Comments

Letvægts anlæg

9/9/2016

0 Comments

 
Det har ved flere lejligheder vist sig, at Sanovents anlæg vejer mindre end andre anlæg. For små anlæg betyder det, at de er lettere at håndtere, når de skal bæres ind i en bygning. For store udendørsanlæg har vægten en meget større betydning. Således kunne vi f.eks. lave et ventilationsanlæg på 25.000 m3/h, som vejede væsentlig mindre end alternativerne. Det betød, at anlægget kunne stilles på taget uden, at der skulle laves ekstra understøtning af tagkonstruktionen. Med andre ord var der en stor besparelse for byggesagen.
 
Det oplagte spørgsmål er naturligvis, hvordan et Sanovent anlæg kan veje, så meget mindre end andre anlæg. Svaret skal findes i den måde vi bygger anlæggene. I et Sanovent anlæg er den bærende konstruktion indbygget i elementerne, og så har vi indregnet den styrke og stivhed, som kommer fra varmeveksler, varmeflade osv. Den væsentligste forklaring skal dog findes i det faktum, at et ventilationsanlæg er allermest udsat, når det transporteres fra fabrikken til den endelige placering i byggeriet. Hos Sanovent står vi altid selv for transport og montage, og derfor behøver anlæggene ikke være designet til hårdhændet transport.

Billede
0 Comments

Besøg af energiminister Lars Christian Lilleholt  

2/9/2016

0 Comments

 
Nordfyns Erhverv og Turisme havde arrangeret, at energiminister Lars Christian Lilleholt kom til Nordfyn, og Sanovent blev spurgt, om vi ville være én af de tre virksomheder, som ministeren skulle besøge. Vi var stolte over at blive spurgt og sagde med det samme ”ja”. Vi skulle fremkomme med emner, som vi ville tale med energiministeren om og var ikke i tvivl om, at vi ville vende Eurovent certificeringen med ham. For en lille ventilationsproducent, som Sanovent, er Eurovent certificering en teknisk handelshindring og det er i sagens natur svært at gøre noget ved, når man er en lille virksomhed. Det lykkedes os endvidere at få TV2 Fyn til at lave et indslag om Eurovent og ministerens besøg.
 
Indslaget fra TV2 Fyn kan ses ved at trykke her.
 
Den tilhørende artikel kan læses ved at trykke her.  

Billede
0 Comments

Røgventilation uden afkastventilator

15/6/2016

0 Comments

 
I etageboliger og børnehaver benyttes der ofte røgventilerede systemer. Traditionelt installeres et ventilationsanlæg og en separat røgventilator, som kun kører, når der testes en gang om ugen - og så selvfølgelig i tilfælde af brand. Med Sanovents enhedsmoduler er det muligt at forenkle denne installation væsentligt. Vi benytter røgventilatoren, som afkastventilator og sparer på den måde et ventilatormodul. Resten af installation med bypass osv. er den samme som i traditionelle systemer.
 
Ventilatoren, som nu fungerer som både røgventilator og afkastventilator, er en helt almindelig boksventilator, som er testet til at kunne kører 1 time ved 400°C. Ventilatoren kører både under normal drift, og når røgventilationen testes.
 
Fordelen er, at der er en reel besparelse, da afkastventilatoren kan spares væk. Derudover skal der bruges mindre plads i teknikrummet, og endelig skal der kun vedligeholdes to ventilatorer mod normalt tre.

Billede
0 Comments

Små forbedringer

4/3/2016

0 Comments

 
Sanovent er altid i udvikling - det ligger i vores dna, at der er ikke er langt fra tanke til handling. Det betyder, at kundeønsker og ideer hurtigt kan omsættes til brugbare løsninger. Det har udmøntet sig i både store og små forbedringer, og nedenfor er nævnt nogle af de små forbedringer: 

Greb i lågerne
Fra starten har vi haft en målsætning om, at vores anlæg skulle fremstå med et enkelt design, som afspejlede den enkelthed i opbygning af ventilationsanlæg, som er Sanovents grundtanke. Jeg har dog måtte indse, at det ikke er særligt praktisk med bolte som aflåsning af lågerne. Derfor har vi fundet frem til to typer af greb, som nu er standard i anlæggene. I lågerne ind til filtrene sidder et greb, som ikke er aflåst, mens der i låger til ventilator og rotorveksler sidder greb, som kun kan åbnes med en unbrakonøgle for at undgå utilsigtet adgang til roterende dele.

 
Billede
Udskiftning af varmeflade
Sanovents enhedsmoduler samles med LS skinner, som er en kendt og robust løsning. Det har dog den ulempe, at den lodrette c-skinne som sidder bagerst kan være meget svær at komme ind til, når der er sat kanaler på anlægget. Derfor har det vist sig vanskelligt at skifte en defekt varmeflade. Vi har derfor udviklet en låse skinne, som kan spændes med en enkelt skrue. Så når en varmeflade skal skiftes, skal man blot løsne to skruer i hver side, og så kan varmefladen trækkes ud.
 
Rustfri bakke under varme– og køleflader
Vores kunder har efterspurgt en sikring mod vandskader fra f.eks en sprungen varmeflade. Derfor tilbyder vi en rustfri bakke, som kan sættes under varmefladen og føres til afløb. Så skulle uheldet være ude, bliver følgeskaderne minimale.
 

0 Comments

Nye produktionslokaler

2/2/2016

1 Comment

 
Sanovent har lejet nye produktionslokaler på Nordfyn og ansat egne produktionsmedarbejdere. Vi har tidligere lejet os ind hos CM Stål og Montage i Veflinge, som også har samlet ventilationsanlæggene. Men i takt med at antallet af anlæg steg, blev pladsen for trang. Vi besluttede derfor at leje egne lokaler i samme by, så vi fortsat kan trække på ressourcer fra CM Stål og Montage.
Med nye lokaler, som er indrettet specifikt til vores produktion, bliver vi i stand til at producere anlæggene hurtigere. Og med egne produktionsmedarbejdere har vi også en større kapacitet. Da vi fortsat kan trække på ressourcer ude fra, har vi bibeholdt den fleksibilitet som er så vigtig for os. Vi er stadig i stand til at tage store ordrer ind uden, at det giver forlænget leveringstid.
 

1 Comment

Specialovergange er nu standard

13/1/2016

0 Comments

 
Som en logisk konsekvens af vores motto: ”Sanovent - ventilationsanlæg du altid kan få plads til”, har vi udviklet løsninger til overgange fra ventilationsanlægget til kanalerne. Det er normalt ikke så svært at få plads til ventilationsanlægget i teknikrummet, men når der så skal sidde en bøjning i hver ende for at komme fra de nederste moduler og videre ud i bygningen, så kan der opstå problemer. Her har vi så udviklet løsninger, så denne bøjning kan gøres meget kort - uden at gå på kompromis med tryktabet. Vi udnytter blot, at lufthastigheden i vores enhedsmoduler er helt nede på omkring 2 m/s, samtidig med at modulerne er relativt brede. Det gør det muligt at lave en lang og smal bøjning med en lufthastighed under 6 m/s.
 
Vi har endda lavet løsninger, hvor bøjningen er smallere end den runde kanal, som den laver overgang til - se billedet.
 
Vores erfaring er, at de bedste løsninger opnås, når vi tages med på råd i forbindelse med design af teknikrummet. Vi har mange muligheder for at tilpasse anlægget og lave specialovergange, så kanalføringen i teknikrummet bliver så enkel som muligt.
Det giver den fordel, at det er hurtigt at montere kanalerne samtidig med at tryktabet bliver så lille som muligt - og så ser det også bedre ud.
Billede
0 Comments

Valgfri kanaltilslutning i side eller top

14/12/2015

0 Comments

 
Med små ændringer i konstruktionen er det gjort muligt at vælge om kanaltilslutning skal være i siden eller toppen. Den beslutning kan endda træffes indtil ganske kort tid før levering. Det er gjort muligt ved at gøre modulerne lige så bredde som de er høje. På den måde kan det sandwich element som udgør toppen af modulet flyttes ned på siden, og den LS ramme som sidder på siden, kan flyttes op i toppen af modulet. Det er endvidere muligt at bytte modulerne rundt, så f.eks et ventilatormodul, som oprindeligt var tænkt til at side nederst til venstre, kan flyttes op øverst til højre.
 
Det giver den store fordel for kunderne, at de ikke skal beslutte sig til udformning af anlægget i forbindelse med afgivelse af ordren, men kan vente til teknikrummet er tegnet op.
Fordelen for Sanovent er, at vi med de samme få grundkomponenter kan tilbyde mange varianter - og det betyder lavere produktionsomkostninger og dermed lavere priser.
Den enkle konstruktion betyder faktisk også, at det er muligt på en dag at bygge anlægget om ude i teknikrummet. Det vil i mange tilfælde være en billigere løsning end at skulle lave kanalføring rundt om anlægget.
Endnu en gang har det vist sig at vores grundtanke om at opbygge et ventilationsanlæg af enkle moduler giver meget stor fleksibilitet.
 

Billede
0 Comments
<<Previous

    Arkiv

    December 2018
    Januar 2017
    September 2016
    Juni 2016
    Marts 2016
    Februar 2016
    Januar 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    Juni 2014
    Marts 2014
    Februar 2014
    December 2013

    RSS-feed

Sanovent ApS, Møllegyden 70, Nymark, DK-5471 Søndersø, Tlf: +45 61 20 60 36
Proudly powered by Weebly